Squadra viert kampioenschap in stijl met winst in Almere

 In Geen onderdeel van een categorie

Squadra heeft na de triathlons in Arnhem, Rotterdam en Veenendaal ook de laatste wedstrijd in de Eredivisie triathlon gewonnen. Het Eindhovense team verzekerde zich daarmee van de winst in de competitie.

“Een heel spectaculaire triathlon vandaag,” aldus coach Koen de Haan. “Het parcours van de wedstrijd liep dwars door het centrum van Almere. Het was vandaag een teamrelay, dus  een korte wedstrijd waarin veel te beleven viel.”

Squadra begon aan de triathlon zonder Menno Koolhaas en Marco van der Stel. Het tweetal bereidt zich voor op het WK van volgend weekend in Rotterdam. “Met Menno en Marco hebben we een traject uitgestippeld richting het WK, daarom kiezen zij ervoor om vandaag de Eredivisie-wedstrijd over te slaan. Dat we alsnog met een enorm sterk team aan de start verschijnen, geeft wel aan hoe sterk en breed ons team is,” legt Koen de Haan uit.

Eredivisie Almere
De teamrelay in Almere blijkt opnieuw een wedstrijd met een explosief karakter. Vier keer ruim twintig minuten maximale inspanning voor het beste resultaat. “We startten met Neal vandaag en dat had een speciale reden,” vertelt De Haan. “Neal is bulletproof en in een zo’n korte wedstrijd is de beginfase altijd tamelijk hectisch. Iedereen wil meteen van voren zitten.” Neal van Vaerenbergh deed dat perfect. Hij vocht zich een weg naar voren en bracht Squadra naar de derde plek.

Devi Wolthuizen nam daarna het stokje van hem over. “Tijdens het zwemmen al, snelde Devi naar de kop van de wedstrijd en legde hij de basis voor een mooie voorsprong.” Na de inhaalslag van Devi Wolthuizen was het de beurt een Tim van Hemel om de voorsprong te verdedigen. “We liepen langzaam uit van een voorsprong van dertig seconden naar een minuut,” zag ook De Haan.

Slotatleet Jonathan Wayaffe voerde tot besluit nog een knap kunstje op. “Achter Jonathan kwamen onze drie naaste concurrenten bij elkaar. Toch kwamen ze geen seconden dichter bij Jonathan. Tijdens het fietsen liep hij zelfs nog verder uit,” klinkt het tevreden. Hier liet Jonathan zien dat hij conditioneel klaar is voor het WK volgende week.

Kampioenschap
Met de zege in Almere vierde Team Squadra de derde achtereenvolgende teamoverwinning. Daarmee was het feestje nog niet afgelopen. Met de winst verzekerde de ploeg zich van het kampioenschap in de Eredivisie. “Fantastisch dat we als team zo sterk zijn geweest dit jaar dat we nu het kampioenschap mogen vieren,” is Koen de Haan blij. “We gaan dat nu even met zijn allen vieren, maar het seizoen is nog niet afgelopen. Volgende week doen meerdere van onze atleten mee aan het WK en daar zijn ook nog hele mooie prijzen te verdelen,” klinkt het strijdvaardig.

Eredivisie Triathlon 2017
De Teamcompetitie Triathlon in Almere was de laatste wedstrijd van de Eredivisie Triathlon 2017. In totaal bestaat deze competitie uit vijf wedstrijden. Squadra kroonde zich tot kampioen door de derde achtereenvolgende wedstrijd te winnen.

Facebooktwitterlinkedinmail