Een zeer geslaagde teamweek op de Alpe d’Huez!

 In Geen onderdeel van een categorie

Vorige week waren een aantal atleten van Squadra samen met onze coach Koen de Haan te vinden op de Alpe d’Huez voor een heftige trainingsweek en de Alpe d’Huez Traithlon. Het belangrijkste doel voor de atleten was een week gezamenlijk trainen en racen waarbij iedereen vooraf zijn persoonlijke en team doelstellingen had benoemd.

Trainen op de Alpe d’Huez

“Normaal hebben we wekelijks gezamenlijke trainingen in Antwerpen of Mol, maar in de laatste week van juli zaten we een week op de Alpe d’Huez. Mark Hamersma, Tim van Hemel, Youri Vaes, Neal van Vaerenbergh en Jonathan Wayaffe hadden vooraf persoonlijke en team doelstellingen benoemd. Als coach was ik mee om dit proces te begeleiden”, aldus Koen.

We kunnen met een tevreden gevoel terug kijken. Er is de hele week hard getraind en we zijn weer een stap dichter bij onze doelen gekomen.

Resultaten Alpe d’Huez Triathlon

Naast de trainingsweek stond ook de Alpe d’Huez Triatlon op het programma. Onze atleten kwamen een aantal keer deze week in actie!

Tim van Hemel is als 6e gefinisht bij de Alpe d’Huez Duathlon en behaalde een 5e plek bij de Alpe d’Huez Triathlon. “De duathlon ging me wat stroef af, vanwege herstellende uit ziekte. Gelukkig ging het me beter af op de Triatlon. Dat was een mooie inhaalrace met zicht op het podium werd abrupt onderbroken door stevige buikkrampen. Redden wat er te redden viel was de boodschap. Jammer als je een race niet optimaal kan racen, maar zeker geen slecht resultaat!”

Mark Hamersma: “Voor mij een 15e plaats tijdens de korte afstand op de Alpe d’Huez Triathlon. Een goede trainingsprikkel na een week samen trainen met de boyz. Geen rust genomen voor de race en doorgetraind. Nu op naar t NK Crosstriathlon in Renkum op 26 augustus!”

Voor Neal van Vaerenbergh was het een moeilijke race. “Stevig doorgetraind tot aan de wedstrijd en dat deden de benen blijkbaar niet zo goed. Na het zwemmen nog opgerukt naar een 6e positie om zo aan de klim te beginnen met dicht achter me Jonathan en Tim, maar ik moest ze al snel laten gaan. Heb er een nog zo goed mogelijke trainingsprikkel van proberen maken met nog een klein versnellinkje op het einde”.

Jonathan Wayaffe is tijdens de Triathlon uit moet stappen bij het looponderdeel. Dit was vooraf door Koen en Jonathan besloten door de nasleep van een blessure. “Ten eerste al super blij dat ik terug kan lopen sinds korte tijd. Een weekje goed trainen in de Alpen leek dan ook een mooi tussendoortje als voorbereiding op het einde van het seizoen. De wedstrijd deed ik mee om volle bak te gaan en goed te trainen. Lopen zou ik maar een deel afwerken omdat de volledige loopafstand te veel zou zijn, hiervoor had ik nog niet genoeg kunnen lopen”.

Squadra staat voor team

Koen: “Een gezamenlijke doel en gevoel als team vinden we erg belangrijk bij Squadra. Een goede samenwerking leidt namelijk tot synergie. Dit is het proces waarbij het effect van de samenwerking groter is dan de atleten afzonderlijk zouden bereiken”.

“Tijdens zo’n trainingsweek op de Alpe d’Huez heeft iedereen z’n eigen plek in dit teamproces. De een boort elke klim op kop en de ander bakt de beste pannenkoeken of blijkt vloeiend Frans te kunnen spreken. Mooi is dat iedereen hierin zichzelf kan zijn, maar ook iets kan leren van de anderen. Afgelopen woensdag op onze eerste Antwerpen sessie sinds de Alpen was mooi te zien hoe de synergie van de Alpenweek zich voortzette. Daar werd duidelijk dat we niet alleen sporttechnisch een topweek hebben gedraaid, maar vooral ook als team weer een stap hebben gezet”.

 

Facebooktwitterlinkedinmail