Onze coaches voor seizoen 2018!

 In Geen onderdeel van een categorie

Seizoen 2017 was uitermate succesvol voor de individuele sporters en het team van Squadra. Nu komt het nieuwe triathlon-seizoen eraan en dat betekend voor ons een aantal veranderingen en doorontwikkelingen.

Squadra krijgt vanaf het nieuwe seizoen een aantal nieuwe aanwinsten in het coach-team en moeten we afscheid nemen van Koen de Haan als coach. Koen zal wel nog actief blijven als bestuurslid.

Seizoen 2018

Nieuw seizoen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kansen op succes. Hieronder presenteren wij jullie met trots onze coaches van Squadra 2018.

Thomas Steurbaut

Thomas is het bekende Belgische gezicht van Squadra. Thomas (35 jaar) vervult sinds het begin van seizoen 2017 de rol als coach van Squadra.

Voordat Thomas bij Squadra aan de slag ging, was hij werkzaam als Hoofdcoach SP&O triathlonteam in Mechelen. Via verschillende wegen kwam hij vaker in contact met Squadra en is hij uiteindelijk blijven plakken.

“Het leukste bij Squadra vind ik de passie en gedrevenheid van iedereen in het team, het streven naar het maximale behalen uit het potentieel van elke atleet”, aldus Thomas.

Fedor Hes

Fedor Hes (47 jaar) gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag bij Squadra. Bij Squadra zal hij de rol als hoofdcoach op zich nemenen daarmee de taken van Koen de Haan overnemen. Samen met Thomas begeleidt hij de atleten en vult hij alle training technische zaken in.

Voordat Fedor in aanraking kwam met Squadra, was hij werkzaam als bondscoach bij het aangepast wielrennen bij de KNWU. Daarvoor werkte hij als bondscoach bij het zwemmen in België, Vlaanderen.

Een topcoach met veel internationale en olympische ervaring. Wij, als Squadra, zijn dan ook erg trots dat Fedor bij ons aan de slag gaat vanaf seizoen 2018. We kijken uit naar de samenwerking!

Saskia Postma

Naast Fedor is ook Saskia Postma (22 jaar) vanaf het nieuwe seizoen een nieuw gezicht.

Voordat Saskia in contact kwam met Squadra, was zij werkzaam als parttime zwemtrainer bij de Dolfijnen. Daarnaast studeert ze nog steeds full time aan de Vrije Universiteit en doet hier de Master of Top Sport Performance Coaching en is ze actief bij de Para-Triatlon als handler.

Bij Squadra zal Saskia diverse wedstrijden coachen, trainer zijn voor diverse trainingen en input bieden voor atleet gerelateerde activiteiten, zoals trainingskampen en dergelijke.

Saskia: “Ik ben met Squadra in aanmerking gekomen via Koen de Haan. Het team trok mijn interesse en ik ben toen diverse wedstrijden komen bijwonen. Op een gegeven moment ben ik door Thomas Steurbaut benaderd of ik trainer/coach wilde worden bij de Squadra. Hier heb ik niet lang over hoeven twijfelen”.

Vincent Böhm

Vincent kennen we allemaal. Vincent (33 jaar) startte in 2013 als atleet bij Squadra en heeft gedurende de jaren de overstap gemaakt naar het staf-team. Zijn rol is dé fysiotherapeut van Squadra en is vaak aanwezig bij de wedstrijden als coach.

Vincent: “Squadra is een team, een vriendengroep die samen het maximale uit hun sport halen”.

Terrence Olaria

Ook Terrence is geen onbekend gezicht bij Squadra. Terrence (31 jaar) is al bij Squadra betrokken vanaf het eerste moment dat vanuit de studentenvereniging Squadra Veloce het initiatief werd genomen om aan de Eredivise Triathlon deel te nemen. Enkele jaren is hij actief geweest als atleet en sinds vorig jaar is Terrence vooral actief geworden achter de schermen.

“Vorig seizoen betekende dat concreet zoveel mogelijk randvoorwaarden rondom de eredivisiewedstrijden uit handen van de coaches en het management te nemen, zoals logistieke vraagstukken, inschrijvingen en materialen regelen. Tijdens wedstrijden assisteerde ik de coaches en was ik uiteraard fanatiek supporter”.

“Komend jaar zal ik een vergelijkbare rol vervullen. Mogelijk dat deze rol nog uitgebreid wordt met het verzorgen van een aantal gezamenlijke trainingsdagen”, aldus Terrence.

Terrence is na zijn sportieve carrière met veel plezier betrokken gebleven bij het team. Daar waar werk en gezinssituatie het toelaten probeert hij Squadra te ondersteunen en supporteren. “Zelf heb ik namelijk tijdens mijn sportieve carrière ervaren dat een team om je heen met gemotiveerde en eensgezinde teamgenoten het verschil kan maken. Hier onderdeel van kunnen zijn is en blijft te gek!”

Koen de Haan

Het succes van Squadra blijft niet onopgemerkt. Koen, een belangrijke pijler van dit succes, heeft de overstap gemaakt naar Team Sunweb en gaat daar aan de slag als trainer/coach met als belangrijkste taak persoonlijk trainer van 5 beloften en 5 dames. Dit zijn coureurs van over heel de wereld van Canada tot Taiwan. Als trainer zal hij ook trainingsstages begeleiden en als ploegleider meegaan bij meerdere etappekoersen en eendagskoersen in Europa.

Een mooie kans voor Koen en een onwijs compliment voor de hele organisatie van Squadra. Gelukkig zal Koen wel nog actief blijven als bestuurslid en zo zijn kennis met ons blijven delen.

In 2012 heeft Koen samen met Robin den Oudsten het Eredivisie Triathlon team Squadra opgericht. Zij hadden een droom en deze hebben zij waargemaakt.

“Ik ben het meest trots op dat Squadra echt uitgegroeid is tot een team met een hechte groep atleten die ondersteunt door een brede staf en elkaar naar een hoge niveau brengen. Mooi is dat Squadra vanuit een eigen visie werkt waarbij er een wisselwerking is tussen de topsport(kennis) van het team met de breedtesport en het bedrijfsleven door middel van events, community en road2tri. De tussenmomenten buiten races en trainingen waar je echt ziet hoe hecht het team in de praktijk is waren voor mij de leukste momenten. Dat zie je ook met de goede contacten die er nog steeds zijn met ex-teamleden of ex-atleten die vervolgens een rol in de staf op zich nemen”, aldus Koen.

Facebooktwitterlinkedinmail