Marco van der Stel wint ETU Triathlon European Cup in Melilla, Spanje!

 In Geen onderdeel van een categorie

Marco van der Stel stond op 15 april aan de start in Melilla, Spanje en schreef zijn de ETU Thriathlon Cup van Melilla op zijn naam. Na een ijzersterke race kwam de atleet uit Capelle aan den IJssel als eerste over de meet.

Memorabele dag

In de Melilla verzamelde zich een sterk deelnemersveld voor de tweede wedstrijd in de ETU Triathlon Cup. In de Spaanse enclave, gelegen in Marokko aan de Middellandse Zee-kust, waren twee van de deelnemers de Squadra atleten Marco van der Stel en Menno Koolhaas. Voor Van der Stel werd het een memorabele dag.

“Voor de start verwachtte ik dat ik mee kon doen om een plaats bij de eerste tien,” schetst Van der Stel zijn verwachting vooraf. “Wellicht kon ik met een goede dag mezelf bij de beste vijf lopen.” Het deelnemersveld telde een aantal heel sterke lopers.

Vlekkeloze start

Om mee te doen om een hoge eindklassering was een goede uitgangspositie bij de wissel naar het lopen dan ook cruciaal. “Ik startte vlekkeloos. Ik kwam als derde uit de zee,” blikt Van der Stel terug op de anderhalve kilometer zwemmen in de Middellandse Zee. “Ik zat vervolgens na de wissel als tweede op de fiets.”

Na het zwemmen had Van der Stel een kleine voorsprong op het peloton. Bij het fietsen groeide deze voorsprong naar het einde van de 40 kilometer fietsen naar ruim anderhalve minuut. “Toen we wisselden naar het lopen plaatse de Spanjaard Richard Serrat meteen een versnelling. Ik zag hem aan de horizon verdwijnen,” aldus Van der Stel. Na 7 kilometer lopen kregen Van der Stel en de Fransman Richard Serrat opnieuw in het vizier. “Toen we hem bijhaalde en hij meteen moest lossen realiseerde ik me ineens dat ik voor winst liep”.

Voor de winst

“Dat was een enorm raar gevoel. Ik dacht, gewoon volgen, dan wordt je sowieso tweede. Dat ging heel goed. Ik bleef tactisch achter Richard hangen,” vertelt Van der Stel over zijn slimme spel in de finale. “Op 50 meter van de finish besefte ik me dat ik ging winnen. Zodra ik het lint zag hangen wist ik: die is van mij! Op dat moment sprintte in met alles wat ik nog in me had langs Richard. Ik gooideer een kreet van vreugde uit op de finish. Winst!”

 

Facebooktwitterlinkedinmail